Amsterdam – Kanaler och kultur - 25 – 28 april

Amsterdam har kallats världens mest liberala stad och är definitivt Europas mest frisläppta storstad, men också en rik och högborgerlig stad med flera världsberömda museer. Denna mångkulturella gamla sjöfartsstad med kanaler, pittoreska hus, flytande blomstermarknad och miljoner cyklar stoltserar med ett fantastiskt utbud av sevärdheter, men också med krogar och nöjen. I centrum, omgivet av kanaler, finner ni några av de mest berömda attraktionerna, såsom Anne Franks hus, kungliga slottet, den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt, Rijksmuseum, Van Gogh Museum och det moderna museet Stedelijk. Följ med på en spännande resa till en av Europas mest populära weekenddestinationer. Vi flyger med KLM direkt från Linköping!

Torsdag 25 april. Vi samlas på Linköpings flygplats där vi äter en enklare frukost med kaffe/te & fralla innan vi går ombord. I Amsterdam väntar vår buss med svensktalande lokalguide. Vi inleder vårt besök med en stadsrundtur (4–5 tim) under vilken vi gör uppehåll för tidig lunch. Efter rundturen checkar vi in på vårt centralt belägna hotell Apollo Museum Hotel ***, beläget strax intill Rijksmuseum. Efter- middagen och kvällen fria för egna övningar. Hotellinfo: www.apollohotels.co.uk > View Hotels

Fredag 26 april. Dagen fri för egna aktiviteter. Kanske promenerar ni över och utmed kanaler för ett besök på Bloemenmarkt och njuter av folklivet och vimlet! Amsterdam stoltserar med inte mindre än drygt 50 olika museer, varav flera tillhör världens främsta konstmuseer. Vi besöker ett av de mest berömda, van Gogh-museet, under kvällen. För dem som önskar finns möjlighet att följa med på en gemensam middag före museibesöket

Lördag 27 april. Under förmiddagen besöker vi det världsberömda Rijksmuseum. Därefter blir det tid på egen hand för att njuta av stämningen i staden då detta är ”Kings Day” – Kungens dag – en riktig folkfest! Framåt kvällningen åker vi en kanaltur på drygt 1 timme med start strax utanför vårt hotell. Efter avlutad kanaltur promenerar vi till en närbelägen och för Amsterdam typisk Indonesisk restaurang där vi äter en rijsttafel till middag.

Söndag 28 april. Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och åker för att njuta av blomsterprakten på Keukenhof. Här stannar vi till efter lunch. I den 32 ha stora parken bjuds, förutom drygt 7 miljoner ljuvliga tulpaner, på flera restauranger. Lunch på egen hand. Under eftermiddagen åker vi tillbaka upp norr om Amsterdam för ett besök i Hollands mest berömda fiskeby – Volendam. Här kan vi flanera i den gamla hamnen, äta hela fiskar på stående fot och bli fotograferade iklädda holländska folkdräkter. Om tid och intresse finns åker vi och besöker en klompenmaker (träskotillverkare) och en osttillverkare innan vi beger oss tillbaka till flygplatsen ca kl.17 för hemfärd.

Anmälan tidigast 26 november kl. 10.00 och senast 1 februari till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange namn, adress, telefonnummer samt mailadress. Du sfår en bekräftelse från Vikingbuss samt information om depositionsavgift mm. Notera att det krävs minst 25 deltagare för att resan skall bli av.

SU-värd: Bodil Mattsson Kihlström mobil 0706 – 99 59 87

Tider / flyg
25 april
04:30 senast, Samling på Linköpings flygplats. Incheckning och frukost
06:05  Avgång med KLM, flight KL1178 till Schiphol, Amsterdam
07:50  Ankomst Amsterdam
28 april
21:00 Avgång med KLM, flight 1183 
22:45 till Linköping

Pris 9 900 kr

I priset ingår flygresa och transfers. Del i dubbelrum inkl frukost.
Stadsrundtur med buss och guide.
Buss och entré till Keukenhof.
Entré till Rijksmuseum och Van Gogh Museum.
Kanaltur med båt.

Tillägg
Enkelrum 3 895 kr
Måltidspaket 750 kr, innehållande lunch ankomstdagen samt middag dag 2 och 3

Linköping

Linköping

Linköping

Linköping