Skagen - Där haven möts 28 - 30 maj

Skagen - Där haven möts 28 - 30 maj

Måndag 28 maj
Avresa från Linköping kl. 10.00 mot Göteborg och Stena Lines färja till Fredrikshamn. Ca kl. 12.00 gör vi utmed vägen ett stopp för lunch (på egen bekostnad) och som på alla bussresor finns ”bussfika” att tillgå vid de olika stoppen vi gör i Sverige och i Danmark. Färjan avgår kl. 16.00 och överfarten tar drygt 3 timmar (vi kommer till Fredrikshamn kl. 19.25) så det finns det gott om tid att både ta en fika före ankomsten och shoppa. Vi räknar med att vara framme i Skagen ca 20.30 och vi börjar vår vistelse i Skagen med att köra till restaurang Folden i Skagens centrum där vi äter en tvårätters middag med en laxförrätt och en kalvrätt som huvudrätt innan vi kör till Skagen Motel - som är det enda hotell nära Skagens centrum där alla rum har dusch och toalett.

Tisdag 29 maj
Kl. 08.15 Vi börjar med något unikt: En för oss privat visning av de båda största museerna, Skagens Museum och Anchers Hus! Det är ofta olidlig trängsel på Skagens Museum och det kan vara svårt att se alla vackra tavlor på ordinarie öppettid.
Därefter gör vi ett besök på f.d. Svenska Sjömanskyrkan och här får vi information om dess verksamhet under tiden vi dricker kaffe och äter deras goda hembakade bullar.

Härefter blir det tid på egen hand i Skagen för shopping och/eller fortsatta museibesök (vi har den unika förmånen i Skagen att våra gäster när de vill, på egen hand, under hela dagen gratis kan göra återbesök på såväl Skagens museum som på Anchers Hus). För de som så vill kör bussen från järnvägsstationen och ”Minnesstenen” (vi visar var bådadera ligger) till hotellet dels kl. 14.30 och dels kl. 16.00

Kl. 17.00 Vi börjar kvällen med ett besök på Skagens kyrkogård, som ligger ca 500 m. från vårt hotell, där vi besöker de mest berömda Skagenmålarnas gravplats. Därifrån kör vi den korta sträckan till Drachmanns Hus för att ca kl. 17.30 under ca en timma få uppleva den underbara atmosfären i detta konstnärshem och efter ett glas vin i trädgården blir vi inne i huset underhållna av bl.a. Skagenjournalisten/författaren Paul Berndt och hans Drachmannvänner.

Därefter ca kl. 19.00 middag på restaurang De To Have med sin spektakulära utsikt över både Kattegatt och Skagerrak, restaurangen ligger så långt ut på Grenen man kan komma med buss. På restaurang De To Have äter vi en tvårätters middag, menyn här består av en laxrätt (på annat sätt än i går) som förrätt och Skagenspätta som huvudrätt.

Onsdag 30 maj
Vi lämnar hotellet kl. 08.30 och börjar dagen med att bl.a. köra till Grenen (Danmarks nordligaste udde, där haven möts) och "Den Tilsandede kirke" i Skagens närhet. Därefter kör vi till Kandestederna och "Öknen" som ligger en liten bit utanför Skagen. Hemresan sker därefter med Stena Line till Göteborg kl. 14.00. På färjan har ni möjlighet att äta en sen lunch (på egen bekostnad) och vi räknar med att vara tillbaka i Linköping igen ca 20.30.

Pris: 4.200 kr/person i dubbelrum, tillägg för eget rum 600 kr (på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).
I priset ingår: Bussresa, färje- och vägavgifter, övernattning i dubbelrum, frukostbuffé, middag måndag och tisdag, alla utflykter, visningar och entréer enligt programmet.

Efter bokning skickas en bekräftelse i två delar från CK:s Resor på att resan är beställd där då ena är för bokningsavgiften och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

Anmälan sker direkt till CK:s Resor på e-mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tidigast kl. 10.00 den 27 november och senast den 1 april.
Ange på anmälan: Namn, adress, telefonnummer och om du öskar stiga på bussen vid Cupolen eller Ekoxen.

Linköping

Linköping

Linköping

Linköping