Island – Vulkanernas och sagornas ö - 18-23 september

Island – Vulkanernas och sagornas ö

18–23 september 2019

Vi reser till västra Island med bland annat besök i Reykjavik (operahuset Harpa, Haldór Laxness museum, Heitur pottir m.m.), Geysir, Gullfoss, Tingvalla, Snaefellsnes nationalpark, fiskebyn Arnarstapi, Vatnshellir lavagrotta, Djúpalónssandur strand.

Onsdag 18 sept
Buss från Linköping till Arlanda kl 09.00 och flyg (ca 3 tim) till Reykjavik.
Kort orienteringstur i staden och incheckning på fyrstjärniga Hotell Natura. Middag på hotellet.

Torsdag 19 sept
Vi gör en stadsrundtur där vi bl.a. besöker det nya operahuset Harpa, Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik, som också är ett litet lokalt konsthantverkscentrum.
Lunch (på egen bekostnad) äter vi i en av Reykjaviks mest spektakulära byggnader, glaskupolen Pärlan.
På eftermiddagen åker vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor), där vi njuter av det varma vattnet.

Middag på hotellet.

Fredag 20 sept
Utfärd ”Gyllene Cirkeln” till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m. Lunch (på egen bekostnad) vid Geysir.

Middag på hotellet.

Lördag 21 sept
Utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa, som är den äldsta kända på Island. Vidare till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver. Sedan till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån återvänder vi till hotellet. De som vill kan hoppa av bussen i Gamla Stan för shopping. 

Middag på hotellet.

Söndag 22 sept
Utfärd till Snaefellsnes nationalpark som är ett område på västra Island med många naturupplevelser där vi får möjlighet att se både sälar och sjöfåglar.
Vi ser också den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi och åker vidare längs kusten till den lilla byn Hellnar för paus och lunch (inkluderad i resans pris). Sedan fortsätter turen till Vatnshellir lavagrotta som ligger i Snæfellsjökull nationalpark, nära den plats som Jules Verne använde som ingång i sin bok ”Till jordens medelpunkt” innan vi fortsätter till Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt.

Middag på hotellet

Måndag 23 sept
Tidig avresa, flyget till Arlanda avgår kl. 07.35.
Serveringar, tax-freebutiker med mera är öppna på flygplatsen i samband med avresan.

Buss från Arlanda till Linköping, med beräknad hemkomst kl 16.00

Guide är Christer Kullberg från CK:s Resor (www.cksresor.se).

Vårt hotell: 
Hotell Natura är ett 4-stjärnigt hotell som är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum) och strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks sevärdheter, Perlan.
Restaurangen där vi äter våra middagar ligger i hotellbyggnaden. Restaurangen som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa.

Pris: 16 790 kr för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 3 250 kr. 

Priset baserar sig på 35 deltagare och max. kursen 1000 ISK = 90 SEK. 

I priset ingår:
• Busstransfers och flyg, inkl. flygskatter enligt programmet.
• Fem nätter på fyrstjärniga hotell Natura, med frukostbuffé
• Fem middagar 
• Lunch dag 22 sept
Alla utfärder enligt programmet

Tillkommer: Dryck till måltiderna utöver vatten, luncher utöver 22 sept (guiden kan tipsa). 

Anmälan tidigast 27 maj kl. 10.00 och senast 30 juni till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Resan är begränsad till 35 deltagare.

På anmälan ska anges: Namn (exakt enligt passet), adress, telefonnummer, e-mail, ev önskan om enkelrum samt ev. specialkost.

Efter anmälan om deltagande skickas en bekräftelse/faktura i två delar från CK:s Resor där den ena är för bokningsavgiften på 20% och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

Tänk på att du har rätt avbeställningsskydd hos ditt försäkringsbolag och bank (om du betalar med kontokort). Ta med hemförsäkringens servicekort, Europeiskt sjukförsäkringskort från Försäkringskassan och giltigt pass.

SU-värd: Lars-Göte Johansson, tel. 0706-99 59 80

Detaljer

Startar 2019-09-18 9:00
Slutar 2019-09-23 16:00
Pris I priset ingår: • Busstransfers och flyg, inkl. flygskatter enligt programmet. • Fem nätter på fyrstjärniga hotell Natura, med frukostbuffé • Fem middagar  • Lunch dag 22 sept Alla utfärder enligt programmet

Linköping

Linköping

Linköping

Linköping