2022 Resa Normandie, 22-28 september

Höjdpunkter i Normandie

I höst hoppas vi kunna genomföra den resa till Normandie som sköts upp på grund av pandemin.

Normandie bjuder på en fantastisk blandning av spännande historia och legender, kulturskatter, livliga städer, charmiga byar och underskön natur. Vi drar oss till minnes Jeanne d´Arc i Rouen, Vilhelm Erövraren i Bayeux, Claude Monet i Giverny och Dagen D vid Omaha
Beach. Lokalt producerad cider och calvados smeker gommen.

Höjdpunkter
- Pittoreska »skifferstaden« Honfleur, impressionismens vagga
- Pegasusbron och invasionsstränderna
- Bayeuxtapeten
- Giverny med Monets trädgård

Torsdag 22 september
Flyg Linköping-Amsterdam-Paris, avgång kl. 06:05. Efter ankomst åker vi till Rouen, Normandies historiska huvudstad, för lunch och stadspromenad. Katedralen anses vara en av de vackraste i Frankrike i gotisk stil. I ett av kapellen är Rollo (Gånge Rolf) begravd och på torget intill stod Jeanne d´Arcs bål.
Vi åker vidare till den betagande hamnstaden Honfleur, där vi bor fyra nätter på hotell Le Cheval Blanc (***). Gemensam middag på kvällen.
Hotellinfo: http://www.hotel-honfleur.com/en/

Fredag 23 september
Utflykt över Seinebron till Le Havre där vi besöker Oscar Niemeyers fantastiska bibliotek. Vidare till den spektakulära Alabasterkusten vid Étretat, norr om Le Havre. Lunch på vägen och på eftermiddagen åter till Honfleur och middag på egen hand.

Lördag 24 september
Vi tillbringar förmiddagen i Honfleur och upplever den färgstarka lördagsmarknaden. Sedan bär det iväg några mil inåt landet för härlig lunch och provsmakning på calvadosbränneriet Christian Drouin.
Därefter vidare till Livarot för ostprovning. Åter till Honfleur och ledig afton.

Söndag 25 september
Förmiddagsbesök i tvillingstäderna Deauville och Trouville, två av Frankrikes mest eleganta badorter. Fiskmarknaden i Trouville är perfekt lunchställe och den träbelagda strandpromenaden, Les Planches, med badhytter i Deauville är klassisk. På eftermiddagen återvänder vi till Honfleur för ledig tid fram till kvällens gemensamma middag.

Måndag 26 september
Efter utcheckning åker vi till Caen och Mémorial de Caen, det stora museet över Dagen D och invasionen av Normandie. Vi kör längs
de brittisk/kanadensiska landstigningsstränderna Juno, Gold och Sword Beach till Arromanches, där vi bor två nätter på Hotel De La Marine (***).
Hotellinfo: https://www.hotel-de-la-marine.fr/language/en/home-3/
Vi tar en promenad på stranden till lämningarna av den berömda hamnen Mulberry B, som bogserades hit vid invasionen och användes för att landsätta fordon och förnödenheter. På kvällen middag i hotellets restaurang.

Tisdag 27 september
Lång halvdagstur längs kusten där de amerikanska landstigningarna ägde rum, Omaha och Utah beach, besök vid Pointe du Hoc, samt den stora krigskyrkogården och ytterligare någon intressant lämning från dagen D. Lunch i SainteMère-Église, där den amerikanske fallskärmssoldaten fastnade i kyrktornet och på så vis såg invasionen från »första parkett«. En docka hänger i kyrktornet för att påminna om händelsen. Åter till Arromanches. De som vill ha en ytterligare dos av dagen D kan besöka det lilla, men intressanta landstigningsmuseet där. Avslutningsmiddag på restaurang i Arromanches.

Onsdag 28 september
Avresa efter frukost och efter tjugo minuter är vi i Bayeux och får uppleva den berömda, nästan 1 000 år gamla broderade linneväven, som skildrar Vilhelm Erövrarens normandiska invasion av England år 1066. Därifrån vidare till Monets trädgård i Giverny, där vi njuter av vattenträdgården och äter lunch på egen hand, innan avslutande etapp till CDG-flygplatsen och avgång

• Pris 17 600 kr.
- Max 30 deltagare.
- Enkelrumstillägg för sex nätter 2 300 kr.
- Ingår: Flyg & flygskatter, sex övernattningar i dubbelrum med frukost enligt ovan, fyra luncher och fyra middagar, alla busstransporter, entréer i Caen, Bayeux och Giverny.

Reseledare: Jörgen Westerhov.
Anmälan tidigast 1 juni kl. 10.00 på e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Följande ska anges på anmälan:
Namn (exakt enligt passet)
Adress
Telefonnummer
E-post
Önskan om enkelrum samt eventuell specialkost.

Anmälningsavgiften, 2 500 kr, faktureras av LG Travel. Anmälan bekräftas då denna är betald.
Tänk på att ha rätt avbeställningsskydd hos ditt försäkringsbolag och bank (om du betalar med kontokort). Ta med hemförsäkringens servicekort, Europeiskt sjukförsäkringskort från Försäkringskassan och giltigt pass.
SU-värd: Ebbe Lundgren Tel. 070-529 05 65

Du som betalat anmälningsavgift till den uppskjutna Normandieresan, får beloppet krediterat på anmälningsavgiften här. Om du åker med LG Travel på någon annan resa, inte bara via SU, får du också tillgodoräkna dig beloppet.

 

Detaljer

Datum 2022-09-22
Pris 17 600 kr, enkelrumstillägg 2 300 kr

Resevillkor för resa med Linköpings senioruniversitet

Endagsresor/utflykter arrangerade av SU

 • Anmälan sker på SU:s webb på Anmälningar efter inloggning på Mina sidor.
 • Anmälan via e-post eller telefon godtas inte.
 • Anmälningar till resor registreras i den ordning de kommer in från Mina sidor.
 • När en resa eller en utflykt blir övertecknad finns möjlighet att anmäla sig till en reservlista.
 • Efter sista anmälningsdag kan resa bokas i mån av tillgång till plats/biljett.
 • Ingen anmälningsavgift tas ut.
 • Anmälan är bindande efter anmälningstidens slut.
 • Besked om deltagande, faktura, samt eventuell tilldelad reservplats, sänds ut med e-post från SU.
 • Vid förhinder måste resan snarast avbokas genom meddelande till SUs expedition. 
 • Att underlåta att betala gäller ej som avbokning.

Angående avbokning av resan efter anmälningstidens slut gäller, om inget annat anges:

 •  Om det finns reserver som kan ta den avbokade platsen, tas ingen kostnad ut.
 •  Saknas reserver kommer de kostnader som SU ej kan påverka (t.ex. teaterbiljetter, entréavgifter) att debiteras resenären.

Flerdagarsresor arrangerade av resebyrå på uppdrag av SU

 • Vid bussresor som varar mer än en dag är platsreservation inte möjlig och deltagarna byter plats varje dag genom s.k. rotation. Reser du ensam eller i udda antal kan du inte räkna med att få två säten till ditt förfogande, utan kommer troligtvis att sitta bredvid en annan resenär.
 • Anmälan till en flerdagarsresa ska ske direkt till researrangören – inte till SU. Under aktuell resa i programmet framgår hur anmälan ska ske. 
 • Researrangören skickar ut all dokumentation inför resan. 
 • Researrangörens avbokningsregler gäller.
 • Resorna arrangeras på SUs uppdrag och det är endast SUs medlemmar som deltar.

Uppdaterad 2020-05-25 av Admin.