Skip to main content

»Let it snow« – musik före jul

Tid: Lördag 2 december, kl 14.00 - 15.00.
Plats: Mariasalen i Equmeniakyrkan (f.d.Missionskyrkan), Drottninggatan 22.
Entréavgift: 130 kr för medlemmar, övriga 150 kr, inklusive kaffe/te och bröd.
Betalning sker med Swish. Se villkor om betalning i den generella texten om musikcaféer.
Ingen föranmälan.

Lenas trio

Lenas trio bjuder på ett program fyllt av sånger med jul- och vinteranknytning och med ursprung i amerikansk, svensk, engelsk och eventuellt norsk tradition. Främst jazzigt men också en del visor och stämningsfulla ballader. Några exempel är Christmas Song, Vinterdröm och Little Jack Frost. Och kanske blir det ett svenskt julpotpurri att sjunga med i.

Trion består av Lena Fagerström sång, Johnny Andersson kontrabas och Johan Nilsson gitarr. Repertoaren är jazz, bossa nova och samba, pop och visor.

Lena Fagerström har körbakgrund och en över 20 år lång karriär i a capellagruppen Avocado. Hon sjunger också i olika jazzkonstellationer.

Johnny Andersson har spelat kontrabas sedan 1950-talet, lade basen på hyllan i några decennier, men plockade fram den igen. Han har hörts i lokala band som Hardes storband och i Saab Musikkår.

Johan Nilsson är utbildad på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och har under många år arbetat som musiker och pedagog på folkhögskolor runt Linköping. Han spelar i flera olika band.

Detaljer

Datum 02 december 2023
Pris 130 kr för medlemmar, 150 kr för övriga